Jouluaattona

24.12.2014 19:42

Jouluaattona skype soi aamusta alkaen. Ja viestejä lensi suuntaan jos toiseen. Kyllä taas tuli mieleen se, kuinka moni minua kaipaa ja kuinka moni itselle on tärkeä. 

Pekka kotiutui aamupäivällä ja kävi tekemässä ne autojutut loppuun. Eli me odoteltiin kotona ja laittelin aikani kuluksi keittiötä. 

Anne on kovasti kaivannut kuvia täältä ja siitä missä liikun ja liikutaan. 

Mutta ensin vähän lahjoja. Me päädyttiin kuitenki siihen, että lapset saa lahjat tänään. 


Toni sai minecraft-miekan ja rahaa, sekä wowin ja tuulettimen läppäriin. Asiat mitä hän on toivonut.


Luukas taas Jake ja Merirosvo seikkailujuttuja ja pikkuautoja. 


Sofia sai Tähkäpää nuken ja Elsa Barbin. Sekä mummulta ja papalta tabletin. Ja muuta tilpehööriä mitä hän on toivonut. 

Täällä jouluaatto on periaatteessa vielä normaali arkipäivä joten lähdettiin vielä käymään kaupoilla ja kiertelemässä muuten vain ja kontaktia piti lähteä etsimään, kun sitä tarvittiin. Alkuun suunnattiin Canada tireiin ja kun ei sieltä löytynyt niin puhelin soitto Katille. 

Ja jes, suuntana tänne


Dollari-kauppa on liike, jossa kaikki maksaa 1$ tai vähän yli. Sieltä löyty muutenkin tarpeellista tavaraa, mittoja, siivilää, vispilää ja muuta krääsää. Sekä se kontaktimuovi. Sitten suunnattiin kotona käymään ja juokastiin kahvit. Sitten sinne West Edmonton Mall:iin. Eli nyt niitä kuvia... 

 

Minigolf rata, joka kiertää yhtä osaa kaupasta. Tässä kuvassa siis vain ohi kulkiessa kuva. 



Kuva on otettu pikaruoka-kadulla, eli paikka on siis molemmin seinin täynnä eri ravintoloita. Kiinalaista, kreikkalaista, subia, pastaa, ynnämuita niin paljon etten edes tiedä kaikkia.. Kun lapset oli matkassa, Sofia ja Luukas siis, söimme siellä. Toni ei halunnut mukaan kun halusi jäädä Janin kanssa kotiin pelaamaan ja leikkimään leluilla rauhassa  





Siinä siis syötiin. Lapset halusi pasta-annokset ja me otettiin Harveysistä kanaa Pekan kanssa. Ruokailun jälkeen lähettiin hakemaan palo-auto kärryt kun Luukas oli jatkuvasti menossa ja tuntu että se kohta häviää. Ja meneehän se helpommin kun lapset on kärryssä. Ihmisiä kun riitti todella paljon. Siinä samalla ottelin kuvia kun käveltiin kärryjen hakuun. 



Kuvassa näkyy nyt ravintola-katu, jossa siis ns. Hienommat ravintolat ja pubit. Tuolla sijaitsee myös se aiemmin mainitsemani Sherlock Holmes-pubi.

Ohi kulkiessa käveltiin nyt ensimmäisen kerran mallissa sijaitsevan huvipuiston läpi. Ja voi jessus että se on Iso!





Puisto meni kiinni siellä ollessamme ja lähdettiin kiertämään mallia vain pikaiseen kun kello oli jo viisi ja tänään mall menei kiinni klo 18. Yleensä on auki klo 22. 


Tähän liikkeeseen olen luvannut Annen viedä,  jos hän ikinä pääsee tänne tulemaan. Onhan siellä osa halvempia kuin suomessa. Mutta vien toki muutkin jos sinne haluaa. Jani ei jostain syystä sinne oo kovin hingunnut ;)


Sitten käytiin lopuksi ostamassa vielä pari omaa lahjaa lapsille. Leffat. Tonin leffa ei vain osunut kyllä nyt ihan nappiin, mutta eiköhän hän sen joskus katso kuitenkin. 

Ja sitten vielä kahville. Poikkeuksellisesti käytiin nyt Starbucksissa. Kahvi ei voita Tim Hortonsia, mutta muffinsi oli kyllä ehkä parasta mitä ikinä olen syönyt. Choclate chip caramel. Sisällä siis caramel-juttua... Nam!

  


Ja sitten kotimatkalle. Janille piti hakea tupakkaa Petro-canadasta ja päätettiin siinä, että Pekka hakee meille pari olutta liqour-storesta. Täällä siis olutkin pitää hakea viinakaupasta. Ja kyllä,  se on nelosta suomeen verrattuna. 

Tässä siis kuvia NYT niistä kodin lähiö kaupoista. 


Kuvassa nyt Sobeys, joka on siis ruoka-kauppa. 


Ja Shoppers Drug mart. Joka on siis apteekki, kosmetiikka-liike ja ruokakauppa samassa. Näistä kaupoista voi hyvin kyllä hakea maitoa ja muuta pientä juttua, mutta isommat ostokset kannattaa kyllä hakea toisaalta. Eli isommista liikkeistä. 

Ja lopuksi, täältä haetaan kahvia. Aina kun on mahdollista!


Eli Tim Hortons! My favorit! 

Pahoittelut kun kuvat on otettu autossa istuen. Siellä viinakaupan pihalla :)

Tämmöinen oli meidän jouluaatto 2014!  

Pus pus!